Beveilig je router tegen dreigingen | Promisys

jun 21
Router

Zo blijft je router sterk beveiligd tegen dreigingen

Algemeen nieuws

De router speelt een belangrijke rol binnen bedrijven. Allereerst zorgt de router voor toegang tot het internet. Daarnaast worden er steeds meer devices aangesloten op de router, bijvoorbeeld als onderdeel van het Internet of Things.

De bepalende rol van de router in bedrijfsprocessen vraagt om sterke beveiliging. Gelukkig hoeft dat niet moeilijk te zijn.

Online dreigingen nemen toe

Het aantal online dreigingen neemt al jaren toe, en wordt ook steeds diverser. Zaken als malware en hacks vormen steeds grotere risico’s. Toch worden routers niet altijd even goed beveiligd. Zo gebruiken veel bedrijven de standaard gebruikersnaam en het standaard wachtwoord vanuit de fabrikant. Deze zijn makkelijk te achterhalen, wat de router kwetsbaar maakt voor dreigingen.

Slechte beveiliging leidt tot risico’s

Routers die niet of niet goed beveiligd zijn vormen een groot risico voor de dataveiligheid. Malwarebesmettingen en hacks kunnen ervoor zorgen dat processen stil komen te liggen. Dat is funest voor de productiviteit en continuïteit, en kan leiden tot flinke financiële gevolgen.

Ook kan gevoelige zakelijke data op straat komen te liggen. Daarmee wordt de GDPR niet nageleefd, met hoge boetes als gevolg. Belangrijker nog is dat datalekken kunnen zorgen voor flinke schade aan het bedrijfsimago en het klantvertrouwen.

Zo zorg je voor sterke security

Het beveiligen van de router is erg eenvoudig. Door regelmatig de firmware van je router te updaten ben je veel beter beveiligd tegen risico’s. Deze updates kun je eenvoudig downloaden via de routerinstellingen. Daarnaast is het verstandig om periodiek de naam van je netwerk en het wachtwoord te veranderen. Een sterk en lang wachtwoord maakt het veel lastiger om in te breken op de router.

Hulp of advies nodig?

Uiteraard kan Promisys als IT-beheerder deze taken voor je uit handen nemen. Wij zorgen ervoor dat niet alleen je router, maar ook je volledige IT-infrastructuur altijd up-to-date en goed beveiligd is. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Vul onderstaand formulier in of bel direct 088-643 2100.

GERELATEERDE ITEMS

Top