Het gemak van Device-as-a-Service | Promisys

nov 15

Slimmer werken met Device-as-a-Service

Algemeen nieuws

Steeds vaker kiezen organisaties ervoor om werkplekken uit te rusten met devices op maat. Dit wordt ook wel Device-as-a-Service genoemd. Dat is natuurlijk geen toeval. Dit onderdeel van de werkplekinvulling biedt namelijk veel zakelijk voordeel. Dat zit als volgt.

Device-as-a-Service: een werkplek op maat

Waarom maatwerk meerwaarde oplevert

Nog niet zo lang geleden zag iedere werkplek er min of meer hetzelfde uit. Iedere medewerker werkte daarbij met dezelfde devices. Flexibiliteit is echter steeds belangrijker geworden op de werkvloer. Daarbij is het besef gegroeid dat medewerkers veel effectiever werken met devices die aansluiten bij hun wensen en persoonlijke voorkeuren. Om die reden nemen bedrijven devices steeds vaker flexibel af op basis van een abonnementsvorm. Dat maakt op- en afschalen eveneens veel eenvoudiger.

Verzekerd van een gunstige lifecycle

Device-as-a-Service biedt nog meer voordelen dan alleen een hogere productiviteit. Ook het beheer en onderhoud van deze devices wordt de IT-afdeling uit handen genomen. De leverancier van de dienst neemt alle taken binnen de lifecycle over. Dat geldt niet alleen voor het technisch beheer; ook security, altijd een lastig onderwerp, wordt volledig ingeregeld. Dat levert algauw een forse tijdsbesparing op voor de eigen IT-afdeling. Ondertussen zijn organisaties verzekerd van een hoge mate van functionaliteit en dataveiligheid.

Het gemak van één aanspreekpunt

Met Device-as-a-Service heb je niet langer te maken met verschillende devices van verschillende leveranciers. In plaats daarvan heb je slechts één aanspreekpunt. Dat betekent dat je ook maar één contract en één factuur hebt. Dat is natuurlijk wel zo fijn voor je administratie. Bovendien kun je voor al je vragen en verzoeken terecht bij één aanspreekpunt. Dat biedt natuurlijk veel gebruiksgemak. Op die manier kun je je gewoon richten op je organisatie.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het beheer en onderhoud van je devices? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder. Bel 088-643 2100 of vul het contactformulier in.

GERELATEERDE ITEMS

Top