Tips en trucs sterker wifi-netwerk | Promisys

mei 28
Wifi-netwerk

Praktische tips en trucs voor een sterker wifi-netwerk

Algemeen nieuws

Tips en tricks voor een sterker wifi-netwerk

Binnen bedrijven wordt intern veel gebruikgemaakt van wifi-netwerken. Zeker wanneer er met mobiele devices gewerkt wordt is dat handig. Voor je bereikbaarheid en productiviteit is een stabiel netwerk essentieel. Maar hoe weet je nou zeker dat je wifi-netwerk optimaal is ingericht?

Een aantal aandachtspunten waarmee je dit al snel voor elkaar krijgt.

Denk aan de locatie van je router

De plek waar je de router plaatst bepaalt voor een groot deel het bereik van je wifi-signaal. Voor het testen van het signaal zijn verschillende oplossingen.

Eén van de meest eenvoudige is door met een mobiel device door kantoor te lopen en de sterkte van het signaal via je display af te lezen. Zo weet je op welke plekken het signaal het minst sterk is en weet je waar je aanpassingen moet doen.

Optimaliseer de sterke van het signaal

Een slecht wifi-signaal kan komen doordat het bereik van je netwerk te beperkt is ten opzichte van de ruimte. Ook isolatie van het pand kan van invloed zijn op de sterkte van je signaal.

Met een signaalversterker los je dit snel op. Hierbij wordt het signaal verdeeld over losse antennes. Hierdoor zal de dekking van je wifi-verbinding verbeteren.

Zo houd je je verbinding optimaal

Het verzwakken van een wifi-signaal kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is een verstoring van het signaal door andere apparaten. Bekende storingsbronnen zijn externe beeldschermen, draadloze speakers en magnetrons. Ook kan er verstoring ontstaan door andere draadloze netwerken in de buurt.

In dat geval kun je via je routerinstellingen het kanaal van het wifi-signaal wijzigen. Een ander kanaal kan de storingsgevoeligheid al snel verminderen.

Houd je netwerk veilig

Het beveiligen van wifi-netwerken kan op meerdere manieren. Het is verstandig om de naam en het wachtwoord van je router direct na aanschaf aan te passen. De router is altijd voorzien van een door de fabrikant gekozen benaming en wachtwoord, en die zijn eenvoudig te achterhalen. Kies voor een sterk wachtwoord dat moeilijk te kraken is.

Zorg er daarnaast voor dat je de firmware van de router regelmatig update. Updates dichten kwetsbaarheden. Voor een optimale veiligheid van je wifi-netwerk is het ook slim om de firewall van je router te activeren.

Zet een apart gastennetwerk op

Door het instellen van een gastennetwerk voorkom je dat je eigen netwerk trager wordt door het toegenomen gebruik. Daarnaast kun je een gastennetwerk afsluiten van eventuele toegang tot locaties met zakelijke data. Op die manier blijft je productiviteit en dataveiligheid gewaarborgd.

Meer weten of hulp nodig?

Wil je meer weten over deze tips en tricks? Of heb je hulp nodig bij het verbeteren van je wifi-netwerk? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier, of bel direct 088-643 2100.

GERELATEERDE ITEMS

Top