Voordelen van Managed Printing | Promisys

jul 9
Managed printing

5 redenen om te kiezen voor managed printing

Algemeen nieuws

Managed printing

Vrijwel alle IT kan tegenwoordig als dienst worden afgenomen. Dat geldt ook voor je printomgeving. Onder de naam managed printing worden alle werkzaamheden hierbij uit handen genomen. En dat levert meer voordeel op dan je misschien denkt. Een 5-tal voorbeelden van de vele voordelen die managed printing kan bieden.

Flexibele kostenmodellen

Waarschijnlijk willen je printbehoeften nog weleens wisselen. De ene keer is je papier- en inktverbruik wat hoger dan de andere keer. Je wilt daarbij natuurlijk wel efficiënt omgaan met je kosten. Managed printing maakt het mogelijk. Het kostenmodel wordt namelijk periodiek aangepast aan je behoeften. Je profiteert daardoor altijd van de beste deal.

Beheer op afstand

Netwerkprinters kunnen op afstand worden beheerd. Daardoor kan er altijd zicht worden gehouden op de functionaliteit en security van de printomgeving. Het maakt het makkelijk om de printomgeving op afstand te beheren. Updates en andere beheertaken worden gewoon via het netwerk uitgerold. Je bent daardoor verzekerd van efficiënt onderhoud op momenten dat het ook echt nodig is. Zo loop je als bedrijf nooit achter de feiten aan.

De zekerheid van professionele security

Netwerkprinters maken deel uit van het bedrijfsnetwerk en zijn daardoor kwetsbaar voor aanvallen. Zeker als de printers niet goed beveiligd zijn kunnen cybercriminelen eenvoudig toegang verkrijgen tot de rest van het netwerk. Met managed printing komt ook hier een einde aan. Veel netwerkprinters beschikken over hoogwaardige security toepassingen. Bovendien worden er regelmatig security-updates op afstand uitgerold. Je printomgeving is daardoor altijd erg sterk beveiligd.

Veilige verwerking van restdata

Aan het einde van de lifecycle is je printomgeving aan vervanging toe. Het kan voorkomen dat er restdata achterblijft op de harde schijven van de printer. Mede in het kader van de GDPR mag deze data natuurlijk niet op straat komen te liggen. Bij managed printing weet je zeker dat deze data op gecertificeerde wijze wordt verwijderd. Het risico op datalekken wordt ook op deze manier voorkomen.

Duurzamere invulling van je IT

Managed printing laat je veel efficiënter gebruikmaken van papier, inkt en hardware. Daardoor ga je verspilling tegen en bereik je een optimale Total Cost of Ownership (TCO). Deze efficiënte invulling van de lifecycle is een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen. Dat draagt bij aan een verantwoord MVO-beleid, en dat is tegenwoordig een grote pre.

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen en de mogelijkheden van managed printing? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Bel direct naar 088-643 2100 of vul het contactformulier in.

GERELATEERDE ITEMS

Top