Ervaar stabiele en snelle wifi met Wifi-as-a-Service | Promisys

nov 5
Wif-as-a-Service

Ervaar stabiele en snelle wifi met Wifi-as-a-Service

Algemeen nieuws

Trage downloads, gesprekken die wegvallen, websites die nauwelijks laden; het zijn grote ergernissen op de werkvloer. Naast de frustraties die ze opleveren, beperken ze tegelijkertijd de productiviteit. Beide problemen zijn eenvoudig te voorkomen met Wifi-as-a-Service. Kies wifi als een dienst (ook wel managed wifi genoemd) en profiteer van wifiverbindingen zoals het bedoeld is.

Het belang van Wifi-as-a-Service

Wifi de ruggengraat van elk bedrijf

We kunnen niet meer zonder internet. Hoe meer we de afgelopen decennia het internet zijn gaan gebruiken, hoe meer we er afhankelijk van zijn geworden. Dit is natuurlijk geen probleem, maar zorgt er wel voor dat stabiel, snel en veilig internet bovenaan de to-dolijst van de IT-beheerder komt te staan.

Tegenwoordig wordt het internet niet alleen voor webbrowsing gebruikt; het gebruik van clouddiensten en zelfs telefonie verloopt tegenwoordig via de internetverbinding. En waar het minder erg is als het laden van je website even wordt onderbroken, is dit bij het voeren van een (video)gesprek verre van wenselijk.

Wifi-as-a-Service

Geen omkijken naar je modems, routers en access points, maar ‘gewoon’ genieten van een stabiele en snelle wifiverbinding overal op kantoor? Dan biedt Wifi-as-a-Service uitkomst. De installatie, de configuratie en het onderhoud worden je uit handen genomen. Jij en je collega’s profiteren van een goed werkend wifinetwerk. Zo eenvoudig als het klinkt, zo eenvoudig is het ook.

Voor Wifi-as-a-Service heb je niet te maken met investeringen, afschrijvingen en kosten van onderhoud. Je betaalt eenvoudig en overzichtelijk een vast bedrag per maand. Behoefte aan meer capaciteit omdat je uitbreidt met extra kantoorruimte of een extra vestiging? Dit is snel en gemakkelijk toegevoegd met Wifi-as-a-Service.

Altijd up-to-date hardware

Naast dat je afhankelijk bent van wifi voor de dienstverlening worden wifinetwerken ook steeds meer belast. Grote kans dat de netwerkapparatuur van een aantal jaren geleden nu moeite heeft met de huidige vraag. Tegenwoordig gebruiken we laptops, tablets, smartphones ‒ stuk voor stuk gebruiken deze wifi. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het Internet of Things en andere apparaten die via wifi met het internet verbonden zijn. Met Wifi-as-a-Service hoef je je geen zorgen te maken of het wifinetwerk wel de juiste capaciteit heeft en houdt.

Ook de veiligheid van wifinetwerken is belangrijk. Met Wifi-as-a-Service wordt de hardware op afstand beheerd. Ook updates worden via het internet doorgevoerd. Hierdoor kunnen nieuwe updates en patches snel worden geïmplementeerd, waardoor je altijd profiteert van veilige wifi.

Meer weten?

Wil je meer weten over Wifi-as-a-Service of heb je problemen met je huidige wifinetwerk? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder. Bel 088-643 2100 of vul het contactformulier in.

GERELATEERDE ITEMS

Top