Moderne werkplek invullen | Promisys

jun 7
Moderne werkplek

5 stappen bij het invullen van de moderne werkplek

Algemeen nieuws

Mobiel werken en productiviteit

Een moderne invulling van de werkplek biedt bedrijven en medewerkers veel voordeel. Enkele voorbeelden zijn het stimuleren van mobiel werken en het verhogen van de productiviteit.

Een voorwaarde is wel dat de werkplek vanuit de juiste gedachte wordt ingevuld. Het is daarbij verstandig rekening te houden met een aantal aandachtspunten.

Welke dienstverlening heb je nodig?

Moderne werkplekken worden doorgaans als een dienst (as-a-service) afgenomen. Naast de levering van de dienst zijn zaken als beheer, beveiliging en configuratie een belangrijk onderdeel van het totaalplaatje. Deze diensten kunnen echter per IT-leverancier verschillen. Ga daarom na waar jij en je collega’s precies behoefte aan hebben, en pas de keuze voor je leverancier daarop aan.

Welke devices en apps zijn het meest geschikt?

De invulling van de moderne werkplek kan voor ieder bedrijf anders zijn. Ondersteun je mobiel werken, dan doe je er goed aan te kiezen voor mobiele devices en apps. Werk je vooral vanaf vaste plekken, dan kun je ook kijken naar thin clients en vaste pc’s.

Het is sowieso goed je medewerkers te betrekken bij het keuzeproces. Hun wensen en eisen spelen een belangrijke rol in het keuzeproces en leiden uiteindelijk tot een zo hoog mogelijke productiviteit.

Wil je dat medewerkers eigen devices gebruiken?

Privé-devices vinden vaak hun weg naar de werkvloer. In veel gevallen komt dat omdat medewerkers deze fijner vinden werken dan zakelijke devices. Het gebruik van eigen hardware is ook niet per se iets slechts. Door goede afspraken te maken rondom gebruik en de juiste beveiligingsmaatregelen te treffen kan er vaak prima met deze devices gewerkt worden.

Hoe regel je de security?

Deze vraag komt vaak terug bij bedrijven die willen overstappen naar mobiel werken. De beveiliging van de mobiele werkplek vergt een andere kijk dan die van vaste werkplekken. Dat komt omdat mobiel werken meer risico’s met zich meebrengt, zoals diefstal, verlies en besmetting met malware via onbeveiligde wifi-netwerken.

Het beveiligen van mobiele werkplekken met mobile device management-oplossingen is dan ook erg aan te raden.

Welke invloed heeft de moderne werkplek op je IT-afdeling?

Het afnemen van werkplekken ‘as-a-service’ neemt veel taken weg bij je IT-afdeling. Zij hoeven zich niet meer, of in mindere mate, bezig te houden met tijdsintensief beheer, support en beveiliging. De IT-afdeling kan zich daardoor bezighouden met andere, wellicht meer strategische taken.

Advies of meer weten?

Wil je meer weten over een moderne invulling van je IT-omgeving en je werkplekken? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs. We komen graag langs voor een nadere kennismaking. Bel direct 088-643 2100 of vul het contactformulier in.

GERELATEERDE ITEMS

Top