Tips voor de IT-beheerder | Promisys

mei 21
Tips it-beheerder

5 praktische tips voor de IT-beheerder

Algemeen nieuws

Je wil natuurlijk zoveel mogelijk meerwaarde halen uit je IT-inrichting. Door rekening te houden met een aantal zaken kun je de productiviteit, medewerkerstevredenheid en databeveiliging optimaal houden. Een 5-tal voorbeelden waarmee je het maximale uit je IT haalt.

Stel de gebruiker centraal

Medewerkers die beschikken over de juiste devices kunnen hun werkzaamheden sneller en efficiënter invullen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor werkplekken op maat. Zo profiteert iedere medewerker van een werkplek die aansluit bij zijn werk en persoonlijke voorkeur. Door de werkplek als een dienst af te nemen geef je hier eenvoudig en op kostenefficiënte wijze invulling aan.

Houd je IT beheersbaar

Binnen veel bedrijven en organisaties is de IT-omgeving een verzameling losse componenten van verschillende aanbieders. Dat zorgt niet altijd voor de meest optimale inrichting. Een wirwar aan devices, apps en andere onderdelen kan uitdagingen opleveren op het gebied van productiviteit, veiligheid en beheer.

Probeer daarom rechtlijnigheid aan te brengen en overbodige of verouderde devices te verwijderen. Daarmee houd je je IT beheersbaar en verminder je de risico’s op incidenten.

Kies voor mobiliteit

Uit diverse onderzoeken, waaronder door het CBS, blijkt dat mobiel werken een positief effect heeft op de productiviteit. Medewerkers die kunnen bepalen waar en wanneer zij werken, ervaren een betere werk-privébalans en zijn productiever. Dat doet wonderen voor de productiviteit voor je organisatie. Overstappen naar mobiel werken is daarom vaak een goed idee.

Neem de juiste securitymaatregelen

Sterke security is tegenwoordig een absolute voorwaarde om productief te blijven. De juiste maatregelen helpen je zakelijke data binnenboord te houden.

Zorg er daarom voor dat je security altijd up-to-date is. Rol software-updates zo snel mogelijk uit en dicht eventuele kwetsbaarheden. Werk je mobiel, kies dan altijd voor een mobile device management-oplossing. Ook voor je security vraagstukken is het slim om specialistische hulp in te winnen. Zo weet je zeker dat je nooit achter de feiten aanloopt.

Kijk vooruit

Je IT speelt een belangrijke rol in de processen van je bedrijf. Kijk daarom ook vooruit. Wat zijn je plannen en doelstellingen voor de toekomst? Wat hebben je medewerkers straks nodig om mee te kunnen bewegen met ontwikkelingen in de markt? Door hier rekening mee te houden kun je je IT toekomstbestendig inrichten. Ook hier geldt: met specialistische hulp ben je in één keer verzekerd van de beste oplossing.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze tips en de mogelijkheden die wij bieden voor specialistische hulp en advies bij IT-beheer en support? Neem dan contact met ons op. Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 088-643 2100.

GERELATEERDE ITEMS

Top